******************************************************************************************************************************************
Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.
************************************************************************************************************************************ www.odeveson.blogspot.com adresindeki yazı ve makalelerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
6 Şubat 2009 Cuma Gönderen admin
Su tasarrufu için alınması gereken önlemler...!

Mevcut su kullanımında tasarruf sağlanması amacıyla tüm kurum, kuruluş ve vatandaşların, alınan kararlar doğrultusunda hareket etmeleri istenen açıklamada, alınan kararlar şöyle sıralandı:

* Mevcut durumun anlatıldığı ve suyun israf edilmeden kullanılmasının belirtildiği bir yazının tüm kamu kuruluşlarına ve basına gönderilmesi.
* İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, eğitim-öğretim döneminde okullarda suyun tasarruflu kullanılmasına yönelik eğitimlerin düzenlenmesi.
* Belediye faaliyetlerinde park, bahçe sulama ve yol yıkamaların minimum seviyeye indirilmesi.
* Yaz aylarında yaşanan halı yıkama faaliyetleri sebebiyle boşa giden suyun belediyeler tarafından halkı bilinçlendirme kampanyaları ve duyurularla önlenmesi.
* İstanbul Müftülüğünce, camilerde su tasarrufunu teşvik edici hutbeler verilmesi.
* Yeşil alan sulamalarında optimum fayda sağlayacak akşam saatlerinin seçilmesi, sulama ve yol yıkama faaliyetlerinde şebeke suyunun kullanılmaması yönünde ilgili kurumların uyarılması.
* İletişim araçları kullanılarak, öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ Genel Müdürlüğünce, abonelerin muhtelif duyurularla su tasarrufuna yönlendirilmesi.
* Mevcut yasalar doğrultusunda halı yıkama ve hortumla araç yıkamanın yasaklanması, belediyelerin bu gibi faaliyetlerle ilgili gereken işlemleri yapması, özellikle hortumla araç yıkanmaması hususunda kamu kurum ve kuruluşlarına yazı gönderilmesi, bu kurumların gerekli tasarrufu yapma konusunda öncülük etmesi ve gerektiğinde yasalar çerçevesinde gerekli müeyyidelerin uygulanması.
Ev ve işyerlerinde su tasarrufu için alınacak önlemlerin bazıları ise şunlardır: Sebze ve meyveleri akan bir musluk suyunun altında değil, temiz bir kova suyun içinde temizleyin. Kapınızın önünü suyla yıkamayın, temizlik için çalı, vb. süpürgesi kullanın. Çocukların suyla oynamasına müsaade etmeyin. Bulaşık makinesine tabak, vb. yerleştirmeden önce durulamanın onların temizlenmesinde hiçbir faydası yok; bu gereksiz ön durulamadan vazgeçin.

Rezervuarlar 45 litre su alıyor ama rezervuardan akan su 3 litre olsa da aynı işi görür. Bunun için rezervuarın içine 1,5 litrelik dolu bir pet şişe, vb. koyarak her sifon çekişte 1,5 litre su tasarruf edin. Bahçeniz varsa çatıdan gelen yağmur sularını
biriktirin. Bitkileriniz yağmur suyunu klorlu şebeke suyundan daha fazla sevecektir. Banyo yapmak yerine duş alın. Dişinizi fırçalarken veya tıraş olurken musluğu açık bırakmayın. Damlayan muslukların ve sızan rezervuarların contasını beklemeden hemen değiştirin.


Lütfen! Bu tür bireysel önlemleri artık küçümsemeyin. Tavsiye edilen bu tür küçük önlemleri milyonlarla çarpıp sağlanacak olan su tasarrufunu düşünün. Bir de bu tür önlemleri yaşam boyu milyonlarca insanın uyguladığında ortaya çıkacak su tasarrufunu ve ekonomik kazancı aklınıza getirin.

Yoksa yazın içmek için ihtiyaç duyabileceğimiz suyla bugün araba yıkamak ya da çim sulamak gibi büyük bir yanlışı sürdürmeyi mi tercih edersiniz? Unutmayın, suyu ne kadar ekonomik kullanırsak, kuraklığın etkisini o kadar azaltabiliriz
Googleda AraGoogle da bu haberi ara

ECBanner bloggping TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi pagerankonline.de - Pagerank Anzeige ohne Toolbar On our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.com
Seo Memurvadisi Backlink Austausch ECBannerFree Automatic Backlinks Free Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks
Bu sitedeki yazılar telif hakkları göz önüne alınarak yayınlanmaktadır. Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR. yayınlanan bu makale ve eserlerin hak sahipleri herhangibir nedenle telif hakkı idda ederlerse ve bizce uygun görülmesi halinde (gerçeklik esası olması dahilinde) bize lütfen mail atsınlar (ozkan@mail.nu) en kısa sürede eserleriniz sitemizden kaldırlır. © 2008 www.odeveson.blogspot.com