******************************************************************************************************************************************
Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.
************************************************************************************************************************************ www.odeveson.blogspot.com adresindeki yazı ve makalelerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.

AFRİKA - Afrika Kıtası - Afrika Kıtası Harita

7 Mayıs 2011 Cumartesi Gönderen admin

Yüz Ölçümü (Adalarla Birlikte) : 30.218.000 km2
Nüfus (Tahmin) : 504: 882.000 (1982)

Her yanı denizlerle çevrili olan Afrika kıtası yalnız Sina Yarımadasıyla Asya’ya bağlanır.

Doğal Kaynakları: Elmas ,altın, bakır, mangonez, boksit, uradyum, demir, kavçuk, kakao kahve, çay, pamuk, yün, gisal keneviri, yerfıstığı, palmiye yağı, kereste, petrol.


İlgi Çekici Yerler : Sahra Çölü, Nil, Nijer, Zaire Ve Zambazı Irmaklar; Victorya Ve Tanginaka Gölleri , Victorya Çağlayanı, Klimanjara Dağı, Mısır Pramitleri, Tab, Luksar Ve Kartaca Kalıntıları, Assuar, Kariba, Er Roseires Ve Akasombe Barajları.

Afrika : Son yıllarda ekonomik sorunlar ile Etopya, Samali ve Güney Afrika gibi ülkelerdeki çatışmalar Afrika’nın gündemindeki en önemli sorunlar arasındadır. Asya’dan sonra dünya nın ikinci büyük kıtasıdır. Dünya nüfusunun yaklaşık onda biri (500 milyon insan) bu kıtada yaşar. Doğal kaynakların zenginliği ile önemli bir tarım ve maden üreticisi olan Afrika’nın dünya siyasetindeki rolüde giderek artmaktadır.

MADENCİLİK

Afrikalılar 2000 yıldır demir, bakır ve altın gibi madenleri çıkartıp işletmektedir. Afrika’nın batısındaki ormanlık alanda çıkartılan altını eskiden Afrikalı tüccarlar Sahra Boyunca taşıyarak Avrupa ve Asya dan gelen altını kullandılar. Bu günkü Zimbabve de çıkarılan altın kıyıya taşınarak hindistana ihracat edilir. Eski tüccarlar Avrupalılara yeni dünya yaratana kadar altın gibi madenleri kullandılar. Sömürgecilik döneminde madencelik gelişti. Bir çok yeni maden yalağı bulundu. Günümüzün bağımsız Afrika devletlerinden maden kaynaklarının geliştirilmesine büyük önem verilmektedir. Kıtanın en gelişmiş madencilik bölgeleri Güney Afrika Cumhuriyeti, Zimbabve, Zambia ve Zaire’nin Katange yöresindedir. Bu bölgeden çıkartılan çeşitli madenler arasında en önemlileri altın, elmas, bakır, platin, uradyum, astbest ve kromdur.
1950 lerde Lidya ve Cezair’in Sahra bölgesinde zengin petrol ve doğalgaz yatakları bulunur. Petrol ve doğalgaz Nijerya’nın kıyı bölgelerinde Mısır Arap Cumhuriyetin de ve Gabon da da çıkarılabilir.

Kaynak: İlginizi Çekecek Güzel Haberler Oyunlar ve fazlası
Googleda AraGoogle da bu haberi ara

ECBanner bloggping TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi pagerankonline.de - Pagerank Anzeige ohne Toolbar On our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.com
Seo Memurvadisi Backlink Austausch ECBannerFree Automatic Backlinks Free Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks
Bu sitedeki yazılar telif hakkları göz önüne alınarak yayınlanmaktadır. Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR. yayınlanan bu makale ve eserlerin hak sahipleri herhangibir nedenle telif hakkı idda ederlerse ve bizce uygun görülmesi halinde (gerçeklik esası olması dahilinde) bize lütfen mail atsınlar (ozkan@mail.nu) en kısa sürede eserleriniz sitemizden kaldırlır. © 2008 www.odeveson.blogspot.com