******************************************************************************************************************************************
Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.
************************************************************************************************************************************ www.odeveson.blogspot.com adresindeki yazı ve makalelerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.

Ali ERDEMİR

8 Kasım 2011 Salı Gönderen admin
Ali ERDEMİR

Türk bilim adamıdır. Malzeme bilimi, yüzey mühendisliği ve triboloji üzerine yaptığı araştırmalarla tanınmıştır.
Adana'nın Kadirli ilçesinde doğdu, 1977'de İTÜ Metalurji bölümünden mezun oldu. İki yıl İskenderun Demir-Çelik Fabrikası'nda çalıştıktan sonra doktora yapmak üzere ABD'ye gitti. Georgia Teknoloji Enstitüsü'nden doktora derecesini aldı.
Erdemir yaptığı sürtünme deneyleriyle bu alanda bir rekor kırdı. Üzerinde çalıştığı ve teflondan 40 kat daha kaygan olan karbon kaplama ile sürtünme katsayısını 20 kat düşürmeyi başardı. Argonne Laboratuvarı'nı triboloji alanında önemli bir araştırma merkezi haline getiren Erdemir, 1991, 1998 ve 2003'te R&D (Ar&Ge) ödülü dahil olmak üzere birçok uluslararası ödül aldı.
Sürtünme, malzemeler, kaplama ve yağlama üzerine yüzden fazla makalesi yayımlandı. 1998'de Eskişehir Anadolu Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. son olarak yağin içine borik asit parçacıkları katarak sürtünme azalmasına ve yakıt tasarrufuna imkan sağlayan bir buluşa imza attı.

Türkiye, Prof.Dr. Ali Erdemir’i ilk kez 1991 yılında tanıdı.
Türkiye, Prof. Dr. Ali Erdemir’i ilk kez 1991 yılında tanıdı. O tarihte R&D 100 Ödülü’nün sahibi olan Erdemir , bu ödülü "borik asidin motor ve makinelerde sürtünme ve aşınmayı yok eden özelliğini" bulduğu için almıştı.
Ardından o müthiş buluşunu gerçekleştirdi. Ultra sert karbon film kaplama ile, motor ve makinelerde enerji harcamasını azalttığı, sessiz çalışma sağladığı ve dişlilerin ömrünü birkaç kez artıran sürtünme katsayısını sıfıra indiren buluşuyla ‘Tribiloji Bilimi’ne Çağ Atlatan Bilim adamı’ olarak anıldı.
Prof. Dr. Erdemir , Adana ‘nın Kadirli kazasında doğdu. İTÜ’yü bitirdikten sonra iki yıl Demir Çelik İşletmeleri’nde çalıştı. ABD’de mastır ve doktorasını yaptı. Tekrar yurda döndü ve askerlik görevini bitirdi. ABD’de 10 yıldır ABD Enerji Bakanlığı’na bağlı Argon Laboratuarı’nda çalışmaktadır.
Kaynak: İlginizi Çekecek Güzel Haberler Oyunlar ve fazlası
Googleda AraGoogle da bu haberi ara
Etiketler:

ECBanner bloggping TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi pagerankonline.de - Pagerank Anzeige ohne Toolbar On our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.com
Seo Memurvadisi Backlink Austausch ECBannerFree Automatic Backlinks Free Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks
Bu sitedeki yazılar telif hakkları göz önüne alınarak yayınlanmaktadır. Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR. yayınlanan bu makale ve eserlerin hak sahipleri herhangibir nedenle telif hakkı idda ederlerse ve bizce uygun görülmesi halinde (gerçeklik esası olması dahilinde) bize lütfen mail atsınlar (ozkan@mail.nu) en kısa sürede eserleriniz sitemizden kaldırlır. © 2008 www.odeveson.blogspot.com