******************************************************************************************************************************************
Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.
************************************************************************************************************************************ www.odeveson.blogspot.com adresindeki yazı ve makalelerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.

LYS’den Nasıl Yüksek Puan Alınır?

17 Haziran 2011 Cuma Gönderen admin

Üniversiteye girmek için bekleyen 1 milyona yakın aday ikinci aşamayı bekliyor. Bu yıl YGS’de şifre iddiaları ve sonuçların daha geç açıklanması Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesinde öğrencilerde tedirginliğe neden oldu. Ayrıca Danıştay kararıyla teknoloji fakültelerine YGS ile değil LYS puanıyla girilecek olması meslek lisesi öğrencilerinin LYS’ye girmesini zorunlu hale getirdi ve bu durumda LYS’nin önemi adaylar için daha da arttı.
SIKÇA SORULAN SORULAR
l LYS puanları hangi aralıkta olacak?

LYS puanları 100-500 aralığında olacak. İlgili sınavlara katılan ve en az 0,5 net elde ederek puanı hesaplanabilen adaylardan en kötü sonuca sahip olan aday 100, en iyi sonuca sahip olan aday (ya da adaylar) 500 olacak şekilde LYS ham puanları hesaplanacaktır.
l AOBP hangi katsayı ile çarpılarak ham puanlara katılacak?
Ağrılıklı ortaöğretim başarı puanları (AOBP), LYS ham puanlara, tüm adaylar için mezun oldukları ya da tercih edecekleri bölümlere bakılarak, alan içi tercihlerde 0,15; alan dışı tercihlerde 0,12 ile çarpılarak katılacak. Meslek-Teknik liseliler kendi alanlarında ek puan verilen bölümleri tercih ederlerse ayrıca AOBP 0;05 ile çarpılarak ek bir puan alacak.
l LYS puan sonuçları ne zaman açıklanacak?
Temmuz ayının 2. haftasından itibaren açıklanması bekleniyor.
l LYS ve YGS tercihleri ne zaman yapılacak?
17 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında yapılması bekleniyor.
l Bu yıl meslek liselerinden sınavsız geçiş var mı? Nasıl olacak?
2010′da Meslek Liseleri İçin Sınavsız Geçiş devam edecek. Sınavsız geçiş için adayların sınava girmesi gerekmemekte, ancak YGS/LYS başvurusu sırasında sınavsız geçiş için başvurmaları gerekmekte.
BU KEZ STRATEJİ KAZANACAK
Uğur Dershaneleri Rehberlik Uzmanları adaylar için hazırladığı rehberde ‘Stratejik davranan adaylar daha başarılı olacak’ diyor. İşte uzmanların öğrencilere LYS öncesi tüyoları:
l Sınavda soruları sırayla değil zorluk derecelerine göre çözün.
l Sınavda her testten sonra veya yorulduğunuzda kafanızı kaldırıp sınav teneffüsü yapın.
l Önce sayfaları gözden geçirin. Yapılacak böyle bir işlem, testin yapısı ile sorulardaki nitel ve nicel değişiklikleri kavramaya karşı hazır olmayı sağlayacaktır.
l Sınav süresi her LYS oturumu için farklıdır. Verilen süreyi dengeli kullanmak için hız ile zaman arasında denge kurulmalı. Zaman kazanma düşüncesiyle soruları çok hızlı cevaplamak hata yapmak ihtimalini yükseltir.
l Sorulara karşı aşırı seçici olmak, her soru üzerinde gereğinden fazla zaman harcamak yapılabilecek diğer sorulara zaman ayırmayı sınırlandırır.
l Soruya kendi mantığımıza göre değil, sorunun mantığına göre yaklaşmak gerekir.
l Karmaşık soruyu kesinlikle atlamayın. Bir soru başlangıçta çok karışık görünse bile, o soruyu otomatik olarak atlamamak gerekir. Bu yaklaşım iyi sonuç almanın ilk ve önemli adımıdır. Bu adım turlama tekniği çerçevesinde atılmalıdır.
l Zaman ayarlaması, öğrencinin yöneldiği teste ve o testle ilgili başarı düzeyine bağlı olarak değişiklik gösterir. LYS’de bazı sınavlarda 3 bazı sınavlarda 2 test farklı test olacak. Puan getirisi olarak her testin değerinin eşit önemli olduğunu unutmayın.
l Puan getirici çalışmalar ancak soruları dikkatli okumak, doğru çözmek ve uygun biçimde kodlamakla mümkün olur. Her soru için soru kitapçığından cevap kağıdına, cevap kağıdından soru kitapçığına gidip gelmek hem ciddi bir zaman kaybı hem de dikkat yoğunlaşmasını engelleyen bir durumdur. En uygun kodlama stratejisi kodlamanın grup halinde yapılmasıdır.
l Sorularla inatlaşmayın. Sınav sorulanın bölümlere göre getirilen aynı olmasına rağmen, zorluk düzeyleri aynı değildir. Herkesin yapabileceği kolay nitelikte sorular olabileceği gibi, seçici sorular da olacaktır.
l Sınavda iki şık arasında kalırsanız, Öncelikle diğer üç şıkkı kaleminizle çizerek eleyin sonra diğer iki şık arasında size yakın geleni işaretleyin daha sonra kesinlikle değiştirmeyin.

BUNLARA DİKKAT
SİSTEM, LYS ile zaman baskısını aza indirgemeyi hedefliyor. Farklı testler için ayrı süre sınırlamalarının getirildiği, bir testten elde edilen zamanın başka bir teste aktarılamadığı, ders başı başarının öneminin arttırıldığı orijinal bir sınav. Adaylar YGS’de çok farklı kulvarlardaki test türlerini yapmak durumundayken LYS de en fazla 5 teste girecekler.
Kaynak: İlginizi Çekecek Güzel Haberler Oyunlar ve fazlası
Googleda AraGoogle da bu haberi ara

ECBanner bloggping TurkeyRank.Com - Pagerank Servisi pagerankonline.de - Pagerank Anzeige ohne Toolbar On our way to 1,000,000 rss feeds - millionrss.com
Seo Memurvadisi Backlink Austausch ECBannerFree Automatic Backlinks Free Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks
Bu sitedeki yazılar telif hakkları göz önüne alınarak yayınlanmaktadır. Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR. yayınlanan bu makale ve eserlerin hak sahipleri herhangibir nedenle telif hakkı idda ederlerse ve bizce uygun görülmesi halinde (gerçeklik esası olması dahilinde) bize lütfen mail atsınlar (ozkan@mail.nu) en kısa sürede eserleriniz sitemizden kaldırlır. © 2008 www.odeveson.blogspot.com